Mbjellja e Mjekrës

Mezoterapia nuk është një mjekim plotësues apo mjekim alternativ. Mezoterapi quhet aplikimi i ilaçeve nëpërmjet injektimit nënlëkurë apo brenda saj. Qëllimi i kësaj teknike është të bashkojë zonën problematike me mjekimin e duhur.

Si funksionon Mezoterapia për rënien e flokëve?

Kjo terapi përdoret për të ndaluar rënien e flokëve, për të përmirësuar cilësinë e flokëve ekzistues dhe për të aktivizuar rritjen e flokëve të reja. Doza të vogla të mjekimeve të përzgjedhura aplikohen në lëkurë nëpërmjet shiringave të veçanta. Ky trajtim është lokal dhe ndikon vetëm në zonën problematike. Mezoterapia mund të aplikohet në rrënjët e flokëve në periudha të ndryshme, Kjo metodë është më efektive se metodat e tjera me ilaçe pasi nuk përmban shumë ilaçe dhe nuk ka efekte anësore.

Çfarë duhet të prisni pas mezoterapisë?

Vetëm disa javë pas aplikimit të parë të mezoterapisë do vihet re përmirësim i flokëve tuaj. Pas gjashtë javëve, flokët e reja fillojnë të rriten përsëri në zonat problematike dhe kanë pamje natyrale. Terapia duhet aplikuar disa herë në një periudhë të caktuar.

Kush e zbaton Mesoterapinë e flokeve?

Personat për të cilët sugjerohet Mezoterapia:

  • Rënia e flokëve te meshkujt(alopecia androgjenetike), trajtimi i hershëm është shumë eficent për meshkujt.
  • Alopecia Tërheqje (rënia e flokëve për shkak të tërheqjes së flokëve)
  • Alopecia areata (Sycosis Vulgaris),
  • Rënia e flokëve pas lindjes
  • Rënia e flokëve Difuz (rënie flokësh e përgjithshme, më e shpeshtë te femrat)
  • Disa nga sëmundjet e kokës (psoriasis, lichen, dermatitis seborrheic, etj)

Aplikimi sa më parë i kësaj terapie është shumë efektiv te meshkujt.

Kush nuk janë kandidatët e duhur për mezoterapinë?

Femrat shtatzane, femrat që japin gji, ata me sëmundje të imunitetit, pacientët me kancer, me diabet dhe ato që janë në terapi antikoagulante nuk janë të përshtatshme për mezoterapinë.